OUiMM 2018

Prireditev ODPRTE UHE in MUZIČNE MUHE se je odvila v nedeljo, 25. 11. 2018, v Gledališču Tartini v Piranu kot kreativni prostor predstavitve celoletnega delovanja Združenja Muzofil v letu 2018. Članice in člani združenja so svojo dejavnost predstavili v obliki likovnih in glasbenih delavnic, pravljičarstva, glasbenih nastopov in koncertov.

Vstop po mili volji!


12.00–16.00 >>>> MUZOFILSKE AKTIVNOSTI <<<<
Zgodnjepopoldanski čas je bil namenjen raznoliki muzofilski in muhasti ustvarjalnosti. Vabljeni so bili prav vsi, ki bi se radi preizkusili v likovnem in glasbenem svetu, ne pozabite pa niti na pravljice! Dejavnosti so bile zastavljene medgeneracijsko, zato so se lahko pridružili v spremstvu nonotov in non, vnukinj in vnukov, tet in stricev, mam in tatov, seveda prijateljčkov in prijateljic… Dejavnosti je spodbujalo muzofilsko članstvo, ki je poskrbelo, da je bila vsakršna muhavost dobrodošla!


12.00–15.00 <> LIKOVNO PACKANJE NA PURANSKI NAČIN <>
Puranski likovni inženir Vasko Vidmar bo na nedeljskem likovnem popotovanju vabil sebe, znance in neznance k simultanemu risanju krokijev (v fran. Croquis = skica) na dva velika kosa prijetno rjavega papirja, da bi ju opremili z glasbo, uhami in muhami. Rjavo prijetna papirja bosta na večer slavnostno zavisela na ali ob odrskem območju. Pridi muhat tudi ti, pa da vidimo kaj se zgodi!

Packari Vasko Vidmar

 

13.00–15.00 <> MUHASTO MUZICIRANJE <>
Ste čuli muho, kako poje in se dere in brni? Kaj pa, če mi postanemo muhe? Kaj pa listje, kako šviga in šumi? Tudi v listje se človek lahko prelevi!
Zvočnost in glas nas spremljata v vsako vas, zato se jima dajmo malo posvetiti ter se malo radostiti! Pridite vsi, ki muhasti, glasni, tihi, listnati in radostni radi skupaj bi bili!

Muzicira Maja Bjelica

15.00–16.00 <> 3 PRAVLJICE <>
Pravljice so besede, ki iščejo jezike odraslih, da od tam plavajo v ušesa otrok. Pravljice so ljubezen, ki se je ujela v sanje. Če si pravljico močno želimo, pride tudi sama od sebe in se sama pove. Vabljeni na 3 Pravljice za otroke in odrasle.

Pravljičari Hana Vodeb

 


18.00–22.00 >>>> MUZOFILSKE MUZIKE <<<<
Večerne ure bodo obarvane predvsem glasbeno, kljub temu pa bo poskrbljeno tudi za oči, ne samo za odprte uhe. Prav vsake uhe bodo namreč prišle na svoj račun, saj bomo slišali najrazličnejše zvrsti: klasiko, jazz, rock, pop, etno… in še marsikaj vmes, kar takim oznakam uhaja, uham pa ugaja.


18.00 <> SREČANJA – predstavitev zbirke skadb za več kitar <>
Srečanja – zbirka skladb za več kitar vsebuje avtorske aranžmaje znanih ljudskih in popularnih skladb različnih težavnostnih stopenj. Avtor aranžmajev je Samo Turk.
Srečanja že s svojim imenom ciljajo na druženje glasbenikov ob glasbi, ki jih zanima in veseli. Če vse različne glasbene smeri oklestimo na čim manjši skupni imenovalec (kitarski duo kot zasedba je temu kar blizu), ugotovimo, da je glasba pravzaprav ena sama, ne glede na stil. V zbirki se tako enakovredno srečujejo ljudske pesmi, pop, rock in jazz.

Samo Turk <> klasična, akustična kitara
Blaž Lamovec <> klasična kitara
Teo Rušnjak <> klasična kitara

 

18.45 <> ZLATKO KAUČIČ TRIJO <>
TRIJO je nova, sveža domača zasedba Zlatka Kaučiča. Glasbo, ki jo igrajo je mogoče slišati na marsikateri njegovi izdani zgoščenki. Zvok tega novega tri(j)a je v nenehnem procesu razvijanja in razčlenjevanja Zlatkove glasbe, ki jo tri(j)o ozvoči na povsem nov način. Značilnost tri(j)a je da se v skupni igri igrajo s prosto improvizacijo, melodijami in odprtimi formami samih kompozicij in skupnega zvoka. Zanimivost zvoka tega tri(j)a je težko opisati samo z besedami, saj kreativna glasba sama opisuje tistega, ki jo igra, opisuje pa tudi čas v katerem živimo. Letos mineva 40 AKTIVNIH let glasbenika Zlatka Kaučiča, v čast nam je, da jih bo obeležil tudi z nami v Piranu!

Cene Resnik / sax
Jan Jarni / kitara
Zlatko Kaučič / bobni, kompozicije

 

20.00 <> 4 DEMENTIONS <>
Kletni jazz-rock kvartet, ki je nastal spomladi 2013, ko je imel uvodno vajo, jeseni istega leta pa je dokončal prvi komad. Zasedba se zanima za zgodovinsko avantgardo, pop, melanholijo in mastne groove. Kot pove ime, se člani znotraj avtorskih kompozicij radi (s)pozabijo, izgubijo. Njihov zvok je zvok vračanja nazaj v dolgčas.

Žiga Fabbro / saksofon, klaviature
Jan Jarni / el. kitara
Aljoša Struga / bas
Aleš Zorec / bobni

 

20.20 <> TOXINE <>
Toxine od leta 2007 ustvarjajo avtorski material, ki se v besedilih pogosto ukvarja s socialnim in psihološkim komentarjem družbe. Glasba se spogleduje z vsem od funka in popa do stoner rocka. Leta 2013 izdajo prvenec »EverWordless« ter uglasbijo poezijo »Janez Novak« za projekt Rokerji pojejo pesnike in obredejo nekatere najbolj znane festivale in klube po Sloveniji. Leta 2015 izide drugi album »Now O’Clock«. Ob svoji 10-letnici odidejo na turnejo po srednji Evropi, pri ZKP RTV pa izdajo single »Zrcalije«. Trenutno promovirajo svoj akustični projekt »Noiseless«, podprt s fantastičnimi vizualizacijami Vaska Vidmarja.

Tomi Toth / vokal
Samo Turk / akustična kitara, vokal
Žiga Fabbro / harmonika, klavir, saksofon, pihala, tolkala, vokal
Aljoša Struga / bas
Aleš Zorec / bobni

 

21.15 <> istRaNbuL <>
istRaNbuL je mnogoglava zasedba dokaj mladih muzikantinjov, ki se od svojih začetkov, domačih (Istra) in tujih (Istanbul), širi na različne konce in kraje svetovne glasbene dediščine. Najprej preglasbi izbrane dele Balkana in Mediterana, s svojim drugim prvim ploščkom i svi Na okoLo (2014) uzvoči tudi severnejše kraje ter si dovoli celo skok čez lužo, s tretjim, svežejšim prvencem LjepLjeNbRijkoLaŽ (2016), pa z domačimi in tujimi vižami eksperimentira v kolažni tehniki na vseh mogočih ravneh. Tokrat bo na piranskem gledališkem odru predstavila svoj četrti debitantski album istRske LajajajajF (2017) v vsem že znanih preoblekah domačih viž.

Aleš Zorec / bobni
Aljoša Struga / el. bas kitara, vokal
Samo Turk / el. kitara
Jan Meznarič / pozavna, vokal
Žiga Fabbro / klarinet, saksofon, vokal
Jelena Soro / oboa, vokal
Urška Forštnarič / vokal, flavta
Robert Mušič / vokal
Maja Bjelica / vokal