ODPRTE UHE in MUZIČNE UHE

Združenje Muzofil vabi na letno predstavitev svojega delovanja!

V soboto, 30. 11. 2019, od 15. ure dalje,
v skladiščih soli oziroma Razstavišču MONFORT v Portorožu

Članstvo se bo predstavilo z ustvarjalnimi delavnicami, pravljicami, razstavo likovnih del in fotografij, projekcijo kratkih filmov ter glasbenimi nastopi.

Pridružite se muzofilskemu rajanju!
Vstop po mili volji!


►►►► MUZOFILSKE AKTIVNOSTI ◄◄◄◄
15.00–19.00

Zgodnjepopoldanski čas je namenjen raznoliki muzofilski in muhasti ustvarjalnosti. Vabljeni ste prav vsi, ki bi se radi preizkusili v likovnem in glasbenem svetu, ne pozabite pa niti na pravljice! Dejavnosti so zastavljene medgeneracijsko, zato so se lahko pridružite v spremstvu nonotov in non, vnukinj in vnukov, tet in stricev, mam in tatov, seveda prijateljčkov in prijateljic… Dejavnosti spodbuja muzofilsko članstvo, ki bo poskrbelo, da bo bila vsakršna muhavost dobrodošla!
Zaželene bele prijave!
Prijave na delavnice niso nujne, so pa zaželene (za pripravo prostora in materialov):
zdruzenje@muzofil.org
TUDI BELA MUHA!

► LIKOVNO SOLJENJE NA PURANSKI NAČIN ◄
Puranski likovni inženir Vasko Vidmar bo na sobotnem likovnem srečanju ponudil ustvarjalno delavnico izdelovanja manjših slik in razglednic. Udeleženci bodo spoznali prav posebno tehniko, ki temelji na abstraktnem slikanju z akvareli in soljo. Pridite poskusit malo popacat in ustvarit lastno nepredvidljivo, barvito in slano poslikavo.

► SNEŽENO MOŽENJE ◄
Prihaja zimski čas in sneženi možje v vsako vas! Tudi spod najmanjših prstov in brez snega jih lahko povabimo v naše vrste.
Bele nogavice in beli riž za bele dni! Nekaj gumbov in trakov, beli moži korakajo domov!
BELI MOŽ
BELI MOŽ
BELI MOŽ
BELI MOŽ
► MANUFAKTURA NUNALC ◄
Muzofilka vam bo predstavila nezapleteno izdelavo ljudskega istrskega glasbila, nunalce. Gre za idiofon, narejen iz kanele, elastike in plastike, v katerega lahko s sapo pojemo najrazličnejše naševe! Pridite, če si upate!
BELA NUNALCA
BELA NUNALCA
► 3 PRAVLJICE ◄ 15.00 ►
Pravljice so besede, ki iščejo jezike odraslih, da od tam plavajo v ušesa otrok. Pravljice so ljubezen, ki se je ujela v sanje. Če si pravljico močno želimo, pride tudi sama od sebe in se sama pove. Vabljeni na 3 Pravljice za otroke in odrasle.
BELA PRAVLJICA+
BELA PRAVLJICA
BELA PRAVLJICA
BELA PRAVLJICA+
BELA PRAVLJICA
► ZVOČNO BARVANJE ◄ 16.00 ►
Povabljeni k skupnemu petju!
Telesa in glasove lahko ogrejemo skupaj. Nato lahko skupaj odkrivamo petje z raziskovanjem preprostega večglasja in skupaj ustvarili edinstveno harmonijo. Preizkusili se bomo lahko tudi v zvočnem barvanju, pri čemer bomo ustvarili prav posebno ožilvljeno kompozicijo, osnovano na igri med petjem in tišino, glasnim in tihim, visokim in nizkim… Komunicirali bomo predvsem preko glasbe, saj slovensko še ne znam zelo dobro, govorim pa italijansko in angleško, tako da bomo gotovo našli načine za skupno muziciranje. Za udeležbo na delavnici niso potrebne nobene izkušnje, glasnost, višina, oblika ali starost. Odprta je za kogarkoli in vsakogar! Nicolas
BELI ZVOK
► KITARSKA POTAPLJANJA ◄ 17.15 ►
Kitarska potapljanja so kitarske delavnice pod vodstvom mentorja Samota Turka. Potekale bodo v obliki individualnih lekcij, na katerih bodo posamezni kitaristi predstavili izbrano skladbo, na kateri bodo z mentorjem delali predvidoma vsak po 20 minut. Ostali udeleženci delavnic bodo ta čas v vlogi poslušalcev.

Vabljeni ste glasbeniki vseh starostnih stopenj in vseh predznanj, predvideno število mest je 6. Dobrodošle so vse glasbene zvrsti in vse vrste kitar (klasična, akustična, električna).


►►►► MUZOFILSKE MUZIKE ◄◄◄◄
19.00–21.00

Večerne ure bodo obarvane predvsem glasbeno. Skladišče soli bomo ozvočili kar v skladbišče, in sicer s pomočjo muziciranja na osnovi raznolikih glasbenih tradicij, tako ljudskih kot popularnih.
bele muzike
► GREMO V SOL ◄ 19.15 ►

Dva glasova v fondu muzike, žanjeta polifonije iz balkanskih, okcitanskih, gruzijskih in ladinskih kavedinov, lopatata njihove note v njun karel, ki ga porivata na pjacal, od koder jih dostavita vašim ušesom v poslušanje v skladišče soli Monfort.

Nicolas Simeha / vokal
Maja Bjelica / vokal

BELA SOL

BELA SOL

► ROBERT BABIČ ◄ 19.45 ►
Mlad perspektiven glasbenik, ki je svojo glasbeno pot začel že s petimi leti in do današnjega dne z odličjem zaključil konservatorij za glasbo in balet Maribor ter na mnogih državnih glasbenih tekmovanjih na področju glasbe osvajal priznanja. Predstavlja se kot pevec, kantavtor ter multiinštrumentalist.
BELI BELI
BELI BELI
► istRaNbuL ◄ 20.30 ►

istRaNbuL je mnogoglava zasedba dokaj mladih muzikantinjov, ki se od svojih začetkov, domačih (Istra) in tujih (Istanbul), širi na različne konce in kraje svetovne glasbene dediščine. Saj jih poznaste. Tokrat se vam predstavijo v akustični različici, oklesteni skorajda za polovico. A vseeno jih bo največ!

Aleš Zorec / bobni
Aljoša Struga / el. bas kitara, vokal
Samo Turk / el. kitara
Jelena Soro / oboa, vokal
Robert Mušič / vokal
Maja Bjelica / vokal

►►►► Razstava slanih slik in projekcija muzofilmov ◄◄◄◄

Muzofilke in muzofilci bomo na ogled ponudilil likovna in fotografska dela, ki so nastala tekom celoletnega delovanja, predvsem po navdihu soli in solin, skupnega muziciranja na muzofilskem Prazniku glasbe in pa krožnega razstavljanja likovnih del Vaskota Vidmarja na pobudo festivala Sete Sóis Sete Luas.

 

► SLANE SLIKE ◄

Razstava slanih slik bo na ogled tekom celotnega dogodka in morda še dlje! Razstavljamo:

  • udeleženci aprilske Slane likovne delavnice Vaskota Vidmarja svoja improvizirana slana dela
  • serijo Elartemis#sol
  • Fond 19 (Agnès Denis, Nicolas Simeha, Maja Bjelica)
  • kristale soli (Jani Turk)

► SOLzaSOL ◄ 15.45 ►

Eksperimentalno-umetniški-dokumentarni kratkometražni film članice Hane Vodeb, posnet nekega dne v solni sezoni 2018 na Fondu 19.

► muzofilski Praznik glasbe ◄ 17.00 ►

Kratkometražni dokumentarni muzofilm pod muzofilsko produkcijo Hane Vodeb s pomočjo mnogih sodelujočih na muzofilskem Prazniku glasbe, ki smo ga slavili 21. junija 2016. Premierna predstavitev!

► Ideogrammi II ◄ 18.45 ►

Vasko Vidmar bo predstavil svoje kratke muzofilmske intervencije o popotovanju njegovih likovnih del Ideogrammi II v sklopu festivala Sete Sóis Sete Luas: Ponte de Sor, Frontignan, Capo Verde.

 


Redno letno delovanje Združenja Muzofil je prijazno podprla Občina Piran.
Dogodek je omogočil Pomorski muzej – museo del mare “Sergej Mašera” Piran – Pirano.