MALI POULIČNI GLASBENI FESTIVAL

MUZOFIL, Združenje za glasbeno zavest, se je v svojem prvem letu delovanja želel predstaviti javnosti s svojo raznoliko glasbeno dejavnostjo. V ta namen smo si med načrtovanimi projekti izbrali pripravo Malega pouličnega glasbenega festivala, ki smo ga izvedli 16. in 17. septembra 2011 v piranski občini, in sicer prvi dan v Portorožu, drugi dan pa v Piranu.

K sodelovanju smo povabili več glasbenikov iz Obale in pa tudi drugih krajev Slovenije, ki izvajajo zelo raznoliko glasbo: od popularne glasbe do ljudske, od jazza vse do flamenka. Tako smo v javnosti nastopili kot združenje, ki z glasbo povezuje celotno deželo in svet tudi preko meja.

Člani združenja MUZOFIL smo s pripravo in izpeljavo Malega pouličnega glasbenega festivala zadovoljni, saj se nam zdi, da smo glasbeniki, ki smo na festivalu nastopili, ustvarili posebno glasbeno vzdušje tako v Portorožu kot v Piranu. Dokazali smo tudi, da je glasba sama po sebi dovolj močan medij, da ji za svojo prepričljivost niso (vedno) potrebni mogočna ozvočenja in osvetlitev – dovolj je že iskrena predanost ter ljubezen do glasbe in muziciranja, da glasba sama, preprosta, a iskrena, ustvarja posebno energijo in ponuja posebna doživetja tako za glasbenike kot poslušalce.